Piekarnia PIWOŃSKI

100 zytnie chleby na zakwasie 040420170959

W Łomiankach, koło Warszawy, od ponad 60-ciu lat wypiekamy zdrowe pieczywo wedle tradycyjnych, staropolskich receptur. Wyłącznie z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków. Jesteśmy małą rodzinną piekarnią i szczycimy się tym, że współpracujemy z małymi, rodzinnymi młynami (np. mąka razową i graham z młynu od Pana Wyrzykowskiego, pytlową dostarcza nam Jakpol Ambroziak, prastarą odmianę orkiszu typu Oberkulmer Rotkorn od ORvity, pszenne od Młynu Jujka czy gryczaną od Swoja Mąka) i nie wypiekamy z tzw. miksów piekarskich. Miksy piekarskie to gotowe mieszanki mąki z polepszaczami, barwnikami, wzmacniaczami smakowymi, enzymami i innymi chemicznymi dodatkami mającymi na celu uzyskać powtarzalność wypieku w jak najkrótszym czasie przy okazji zapewniając walory smakowe. Dobra praktyka piekarska, naturalne składniki i sprawdzone receptury należą do naszej tradycji, którą budujemy od 1955 roku.

 

 

 

Box zaproszenie do VI edycji